Mariastadens trygghetsboende

title
title

Välkommen på öppet hus!

I höst finns det möjlighet att besöka våra öppna hus. Där bjuder vi på fika och rundtur på Axeltorpsgatan 13 och 15 i Helsingborg så att du kan lära känna fastigheten. Kanske träffar du några av dina nya grannar? Anmäl gärna intresse på esteabostad@newsec.se

Tillfällen:

12 oktober kl. 12-14

16 november kl. 12-14

14 december kl. 12-14

Trygghet och gemenskap

Nu kan du som är 70 år eller äldre flytta in i en ny och modern lägenhet i området Mariastaden i Helsingborgs nordöstra del.

Trygghetsboende är för dig som söker lite extra social närvaro, service och trygghet i ditt boende. I Mariastadens trygghetsboende kan du välja mellan storlekarna 1-4 rum och kök, alla med väl tilltagna utrymmen och gott om ljusinsläpp. Flera av lägenheterna har balkong eller uteplats. Samtliga lägenheter har hög standard och moderna vitvaror.

Moderna och välutrustade lägenheter
Varje lägenhet är modernt utrustad med vitvaror och inredning av hög kvalitet. Köken är fullt utrustade, inklusive mikrovågsugn och diskmaskin. Badrummen är helkaklade och förberedda för installation av tvättmaskin. Bostäderna är tröskellösa, har parkettgolv och klinkergolv vid ytterdörren och förråd finns i lägenheten.

Ta en virtuell tur i lägenheterna:

Besök en etta
Besök en tvåa
Besök en trea
Besök en fyra

Ansök om din bostad idag
Ansökan kan antingen göras via boplatssyd.se vid lediga bostäder i Helsingborg eller anmäla intresse direkt till vår mail esteabostad@newsec.se med önskemål om lägenhet så kontaktar vi dig.

Mariastaden - växande stadsdel med närhet till lugnet

Mariastaden ligger i den nordöstra delen av Helsingborg. I området finns varierad bebyggelse, med både villor och flerfamiljshus. Här bor du bekvämt med närhet till grönområden och kommunikationer.

Mariastaden har växt upp kring ett före detta sjukhus vars byggnader har omvandlats till bostäder och kontor. Här samsas klassiska tegelhus från 1920-talet med nyare flerfamiljshus, radhus och parhus. Det är nära till Pålsjö skog med strövområden och någon kilometer västerut ligger även Sofiero slott med sin fantastiska parkanläggning, utställningar av olika slag och konserter.

Nu bor det ungefär 6 000 personer här. Samtidigt satsas det stort på området, bland annat byggs området Berga ihop med Mariastaden.

Nära till allt
I det direkta närområdet finns ICA Supermarket och på kort avstånd finns all tänkbar service för
vardagsbehov och vårdcentral. Dessutom är det bara cirka 500 meter till Maria station som tar en till Helsingborg C på knappa 10 minuter.

Teckna hyresavtal nu - få en gratis månad

Just nu bjuder vi på din trettonde hyresmånad om du tecknar hyreskontrakt.

För att kunna ta det av erbjudandet ska hyreskontraktet vara aktivt minst ett år. Den hyresfria månaden kommer att vara tidigast från januari 2024 och framgå i kontraktet.

Om det inte finns en lägenhet tillgänglig i den storlek som önskas kan du ställa dig i kö. Köplats kan du ha från och med att du är 65 år fyllda.

Så här anmäler du intresse

Du hittar alla lägenheter på boplatssyd.se. Det går även bra att höra av dig till esteabostad@newsec.se