Trygghetsboende

title
title

Så bor du tryggt och socialt efter 65

Våra trygghetsboenden finns på fyra orter: Helsingborg, Norrköping, Sigtuna och Simrishamn.

Ansökan görs med fördel genom någon av de kontaktvägar som anges för respektive boende. Nedanför hittar du de olika boendenas hemsidor där all information finns att få.

Helsingborg: www.estea.se/mariastaden
Norrköping: www.estea.se/oxelbergen
Sigtuna: www.estea.se/sigtunastadsangar
Simrishamn: www.estea.se/joneberg

Samvaro, hälsa och trygghet

Trygghetsboende är för dig som söker lite extra social närvaro, service och trygghet i ditt boende.

Trygghetsboende är för dig som vill ha mer samvaro och trygghet än i ditt nuvarande hem. En av fördelarna med att bo i trygghetsboende är tillgång till vår trygghetsvärd alla dagar i veckan. Tillsammans med värdarna går det att utforma aktiviteter såsom kaffestunder, middagar, frågesporter, högläsning, utflykter, promenader och annat som ni kommer överens om. Trygghetsvärden/värdinnan kan också:

  • Stötta med enklare uppgifter som att läsa och fylla i blanketter
  • Ta kontakt med olika serviceinrättningar
  • Ha koll på brandvarnare, spis, etc.

Gott om sociala utrymmen
Här finns det gott om sociala ytor, gemensamhetslokaler passande för delade måltider, kalas, samvaro och hobby, samt en lättillgänglig gård. En lokal med kök för gemensamma aktiviteter och möten finns i entréplan. I entréplan ligger även den gemensamma tvättstugan och cykelförråd. En
gemensam uteplats finns också att tillgå.

Moderna och välutrustade lägenheter
Varje lägenhet är modernt utrustad med vitvaror och inredning av hög kvalitet. Köken är fullt utrustade, inklusive mikrovågsugn och diskmaskin. Badrummen är helkaklade och förberedda för installation av tvättmaskin. Bostäderna är tröskellösa, har parkettgolv och klinkergolv vid ytterdörren och förråd finns i lägenheten.